V dubnu budou Boleradice dějištěm regionální postupové přehlídky venkovských divadelních souborů, jejímž vyhlašovatelem je Svaz českých divadelních ochotníků a záštitu nad ní převzal hejtman Jihomoravského kraje. Pořadatelem přehlídky je Divadelní spolek bratří Mrštíků za podpory Ministerstva kultury ČR, Jihomoravského kraje a městyse Boleradice. Partnerem přehlídky se stalo město Hustopeče.

Přehlídka se bude konat v Divadle Boleradice, dvě představení budou odehrána v Hustopečích. Program zahrnuje devět soutěžních představení, desáté představení přiveze host přehlídky do Hustopečí. Náš domácí divadelní soubor zde uvede hudební pohádku Princové jsou na draka. Přehlídkové tituly jsou žánrově pestré – uvidíme komedii, absurdní komedii, detektivní komedii, parodii, muzikál, pohádku, drama. Do soutěže se přihlásily ochotnické soubory ze Sentic, Veverské Bítýšky, Morkůvek, Syrovic, z Říčan u Brna, Otnic, Popůvek, Zbraslavi a Vřesiny.

Všechna soutěžní představení bude sledovat a hodnotit lektorský sbor, který bude mít možnost nominovat nejlepší inscenaci na národní přehlídku Krakonošův divadelní podzim ve Vysokém nad Jizerou.

Vstupenky na přehlídku jsou již v předprodeji v pokladně divadla nebo v rezervačním systému: boleradice-divadlo.cz

Srdečně zveme všechny příznivce a milovníky ochotnického divadla k návštěvě přehlídkových představení. Přijďte svou přítomností a potleskem podpořit soutěžící soubory. Těšíme se na vás.

Recommended Articles